Ακολουθήστε τους

ειδικούς στην υγραεριοκίνηση!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Το υγραέριο (LPG) είναι καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον, γι' αυτό συχνά ονομάζεται “πράσινο καύσιμο”. Οι εκπομπές ρύπων ενός κινητήρα με υγραέριο είναι μειωμένες σε σχέση με το πετρέλαιο και τη βενζίνη. Το υγραέριο είναι αποδεδειγμένα καύσιμο υψηλών προδιαγραφών με περίπου 108 οκτάνια, ασφαλές, οικολογικό και πολύ οικονομικότερο σε σχέση με την βενζίνη.
Τα οφέλη του LPG είναι τα εξής:

Οικονομία
Με την χρήση υγραερίου το κόστος κίνησης του αυτοκίνητου σας μειώνεται στο μισό. Η τιμή λίτρου του υγραερίου σήμερα κυμαίνεται από 0,77-0,82 ευρώ/λίτρο, όταν η τιμή της βενζίνης αγγίζει το 1,7 ευρώ. Η απόσβεση του κόστους εγκατάστασης του συστήματος υγραερίου γίνεται σε λιγότερο από ένα χρόνο, για ένα αυτοκίνητο που διανύει 10.000-12.000 χιλ. ετησίως.

Αυτονομία
Με την εγκατάσταση της συσκευής υγραερίου στο όχημα δεν καταργείται το σύστημα της βενζίνης. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να επιλέξουμε το καύσιμο που θα χρησιμοποιήσουμε ,ακόμα και εν κινήσει. Έτσι, η προοπτική έλλειψης πρατηρίου γκαζιού δεν είναι πρόβλημα.

Φθορές-Συντήρηση

  • Ο κινητήρας  και ο καταλύτης έχουν λιγότερες φθορές. Λόγω της τέλειας καύσης του υγραερίου, χωρίς υπολείμματα, επιμηκύνεται ο χρόνος ζωή τους.

  • Οικονομικότερα σέρβις σε αραιότερα χρονικά διαστήματα ,διότι δεν σχηματίζονται επικαθίσεις σωματιδίων άνθρακα (κάπνα) στους κυλίνδρους

  • Τα μπουζί είναι κατά πολύ καθαρότερα, δεν αλλάζονται συχνά

  • Οι αλλαγές φίλτρων και λαδιών είναι αραιότερες διότι η χρήση υγραερίου προκαλεί μικρότερη ρύπανση των λιπαντικών, καθώς το υγραέριο δεν διαλύεται σε αυτά.

υγραεριοκίνηση